Bekijk alle informatie en beschikbaarheid bij NOWvitamins-nl.
Laat dit 5 minuten staan en roer het geheel nogmaals door.
200 gram.
De snelste en eenvoudigste manier om chia zaden te gebruiken is om een eetlepel aan een glas vruchtensap toe te voegen. Dit is een natuurlijk proces en de gel kan gewoon gedronken worden. In contact met water zwellen de zaadjes licht op en scheiden een gel af. Onze chia zaden uit Bolivia worden beschouwd als de beste kwaliteit.IngrediëntenChiazaad 100%Herkomst: Bolivia
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie
1906/460
kJ/kCal
Eiwitten
22.6
g
Koolhydraten
37.4
g
Waarvan suikers
0
g
Voedingsvezels
25.3
g
Totaal vet
30.1
g
Waarvan verzadigd
0
g
Gebruik:1-3 x daags 1-3 theelepels chia zaden toevoegen aan muesli, yoghurt, salade, smoothie of soep.
In feite, is 'chia' het Maya woord voor 'kracht.' chia zaden zijn een uitstekende bron van gezonde essentiële vetzuren! Dit superfood is ook een van de best verteerbare plantaardige eiwitten en een uitstekende bron van voedingsvezels. Zij aten dit als hoofdvoedsel samen met maïs en bonen. Zij vereerden het zaad van chia. chia zaad was belangrijk voedsel voor de Azteken en Maya's.
Deze plant groeit in Zuid-Amerika. Chia zaden bevatten van nature veel omega-3 vetzuren, voedingsvezels, antioxidanten, vitaminen, eiwitten en mineralen en worden met recht tot de Superfoods gerekend.
Chia zaden zijn kleine zwarte en witte zaden van de plant genaamd Salvia Hispanica, die gerelateerd is aan de munt. De zaden zijn bruin, grijs, zwart en wit gespikkeld van kleur en ovaal van vorm. Tegenwoordig worden de chia zaden in Midden-Amerika nog steeds gebruikt bij het koken.
Chia zaden werden daarnaast gegeten als krachtmiddel voordat er een reis gemaakt werd of voordat er gevochten werd. Deze plant werd door de Maya's en Azteken al voor onze jaartelling gebruikt als medicijn. Chia Seeds of zaden zijn afkomstig van de bloemen van de Chiaplant (Salvia Hispanica).
Naam | Chia Zaad |
Vitamines | |
Varuvo | |
Type | Vitamines |
Aanbieder | Nowvitamins-Nl |