AM-Tokaj Amadeus Sweet Furmint

Prijs : € 24.95

Hongarije

Dessert wijn

AM-Tokaj wine


AM-Tokaj Amadeus Sweet Furmint Ga naar Wijny-nl

voor € 24.95

Bekijk alle informatie en beschikbaarheid bij Wijny-nl.

De ongelooflijke smaak van onze dure AMADEUS-wijn met klassieke muziek kreeg al snel wereldwijde erkenning..

Gebruikmakend van plantgevoel en emotie, zijn onze serenade druiven misschien wel de gelukkigste en meest verwende in heel Tokaj, zo niet in de hele wijde wereld. Klassieke deuntjes vullen de warme lucht en worden ook in de kelders gespeeld terwijl onze wijnen fermenteren: Mozart werkt samen met de gist, en het resultaat is een rijkere, soepelere, voller smakende wijn. Het Mozart-effect doet dienst als een revitaliserend slaapliedje tijdens hun rustperiode in de winter en biedt een ideale kweekomgeving van knoppauze tot oogst in elk oogstjaar.Het verhoogt het suikergehalte en de robuustheid van de druiven dramatisch: het is een soort muzikale stimulator geworden, kunstmest en bestrijdingsmiddelen voor ons biologische domein. Wolfgang Amadeus Mozart is gecrediteerd voor alles, van het verhogen van de intelligentie van ongeboren baby's tot het verhogen van de melkgift van koeien, en onze druiven zijn de eerste in Tokaj die de strains van de grote 18e-eeuwse Oostenrijkse componist in zich opnemen.

Van de vele verschillende genres maakt het spelen van rustgevende klassieke muziek op wijnstokplantages druiven aanzienlijk zoeter, hartiger en resistenter tegen plagen. Akoestische trillingen zijn ook een natuurlijk afweermiddel gebleken tegen schimmels, bacteriën, parasieten en fruitroofdieren. Terwijl wetenschappelijke onderzoeksprojecten naar de sensorische mogelijkheden van wijnstokken aan de gang zijn, is het bekend dat geluidsgolven kleine veranderingen in genexpressie en kiemkracht veroorzaken. Het is bekend dat ze reageren op licht, wind, temperatuur, bodemvoedingsstoffen en, zo is ontdekt, geluid.

Het concept dat planten organismen waarnemen die muziek kunnen horen en erop kunnen reageren, heeft een lange en bewogen geschiedenis. De werkelijk sympathieke aroma's en smaken weerspiegelen het van emotie doordrenkte harmonieuze bestaan en het mysterieuze sociale leven van onze gewassen. Muziek en wijn hebben een gevestigde affiniteit en het idee om 'noten' in wijn te proeven heeft een dubbele betekenis voor AM-Tokaj.
AMADEUS is gemaakt van druiven uit wijngaarden waar elke dag klassieke muziek speelt. Met een hemels concerto voor het gehemelte biedt dit ambrosiale product een originele smaak van elegant fruit en slechts een vleugje C-groot.

Met de hand gemaakt met traditionele technieken, is het droog en gebalanceerd, maar het heeft een onuitwisbare stempel van zoete rijkdom, alsof Botrytis, de schimmel die de smaken van aszú zo mooi intensiveert, op de een of andere manier ook zijn weg naar deze sublieme wijn heeft binnengedrongen. Na zo'n zoete geschiedenis wil droge furmint de volgende sterwijn uit Tokaj zijn.
AMADEUS overtreft alle verwachtingen en is een aantrekkelijke mix van furmint en hárslevelû, de toonaangevende historische druivensoorten van de regio. Geprezen door keizers, pausen, schrijvers en componisten door de geschiedenis heen, heeft koning Lodewijk XIV van Frankrijk de aszú uiteindelijk uitgeroepen tot de "wijn der koningen, de koning der wijnen", die eeuwenlang de meest gewilde en duurste wijn ter wereld is geweest. Deze levendige wijnen zitten vol met natuurlijke anti-oxidanten en worden al lang gebruikt als medicijn.

Deze magische symbiose zorgt voor een verbluffend onderscheidende en heerlijke smaak. Het unieke microklimaat van dit vochtige en beschimmelde gebied, genesteld tussen zo'n 400 vulkanen, is een toevluchtsoord voor schimmels: zowel de zwarte schimmel, Cladosporium-kelder, die gedijt in zijn wijnkelders, voedt zich met de alcoholdampen die verdampen uit de wijnvaten, en kleedt de flessen en eikenhouten vaten in wat lijkt op zwarte vacht, evenals Botrytis cinerea, de zogenaamde "nobele rot" die druiven in de wijngaard verschrompelt, zijn een van de geheimen van Tokaj. Gelegen aan de samenvloeiing van twee mysterieuze, langzaam bewegende rivieren, de Tisza en de Bodrog, is deze Unesco-werelderfgoedsite van Hongarije aan de voet van de Karpaten tegelijkertijd een van de kleinste wijnregio's ter wereld. De traditionele wijnbouw hier dateert uit de Romeinse tijd (300 na Christus) en de meeste wijnkelders van het gebied zijn gebouwd tussen de midden 1500 en eind 17e eeuw.

De thuisbasis van de legendarische aszú zoete wijnen, Tokaj is het oudste geklasseerde wijngebied van Europa. AMADEUS.Eigenschappen
Naam AM-Tokaj Amadeus Sweet Furmint
Hongarije
Dessert Wijn
Type AM-Tokaj Wine
Aanbieder Wijny-Nl
Bezorgkosten 6.95