Veuve Clicquot Demi-Sec

Prijs : € 44.95

Veuve Clicquot

Champagne

Veuve Clicqout


Veuve Clicquot Demi-Sec Ga naar Wijny-nl

voor € 44.95

Bekijk alle informatie en beschikbaarheid bij Wijny-nl.

Maar ook perfect passend bij iles flottantes, crepes Suzette, Creme brulee, etc..

Veuve Clicquot Demi Sec kan als aperitief worden geserveerd, maar is natuurlijk vooral excellent als partner van desserts die een basis van fruit hebben - te denken valt aan bijvoorbeeld perentaart, een charlotte van abrikozen en gegratineerd citrusfruit. De koolzuurbelletjes zijn heel fijn.
GeurOpen, expressief, rijk, veel rijp en zoet fruit, ook geroosterde tonen en brioche.
Smaak Zachte en ronde aanzet en natuurlijk rijk en zoet; fruit komt nadrukkelijk tot z'n recht.
ConclusieEen prima evenwicht tussen zoet en fruit met een lange afdronk.De favoriet van menigeen. Consistentie in kwaliteit en karakter wordt gewaarborgd doordat er tot wel een kwart reservewijnen uit de oudere jaren in de assemblage wordt verwerkt.
Kleur Prachtig bleek met een diep gouden weerschijn. De assamblage bestaat uit niet minder dan 50 verschillende wijnen uit alle drie de districten (Montagne de Reims, Vallee de la Marne en Cote des Blancs).

Ook voor de Demi-Sec doet de Veuve Clicquot geen concessies. Chardonnay complementeert de assamblage en zorgt voor viefheid, dynamiek en delicaatheid. Pinot meunier is de varieteit die zorgt voor openheid, toegankelijkheid en onmiddelijke fruitexpressie. Het streven in deze Veuve Clicquot Demi-Sec is naar een zeer nadrukkelijk fruitig aroma en daarom bestaat de assamblage, naast de dominante pinot noir, uit een groot deel pinot meunier.

Het geeft champagne z'n prachtige structuur - krachtig en fijn tegelijk. Evenals de andere champagnes van Veuve Clicquot is ook de Demi-Sec van het huis gebaseerd op overwegend pinot noir.Eigenschappen
Naam Veuve Clicquot Demi-Sec
Veuve Clicquot
Champagne
Type Veuve Clicqout
Aanbieder Wijny-Nl
Bezorgkosten 6.95