Bekijk alle informatie en beschikbaarheid bij Wijny-nl.
Het is een wijn met weinig tannines die jong gedronken kan worden.
Perfect als aperitief, of bij gegrild vlees, zoals een sappige biefstuk of een gegrilde lamsbout..
Sappig op het gehemelte, met een duidelijke zoetheid die lineair stroomt en een aangename nasmaak achterlaat. Ten slotte vindt er een tweede gisting met gist plaats om het proces te voltooien.
Een frisse wijn met diepe rode fruitige aroma's, zoals kersen, pruimen en zure kersen, die opvallen met bloemige en zoete tonen. Na die tijd wordt de vloeistof geperst om deze te scheiden van de trossen en sedimenten. Tegelijkertijd pletten de druiven door hun eigen gewicht de omringende druiven, waardoor sappen vrijkomen die ook gedurende 10 dagen worden gefermenteerd en gemacereerd.
In deze omgeving met weinig zuurstof en verzadigd met kooldioxide begint de intracellulaire fermentatie van nature, zonder dat er gist hoeft te worden toegevoegd. Koolzuurmaceratie is een fermentatieproces waarbij hele trossen druiven in een tank worden geplaatst zonder ze te ontdoen van de steeltjes. De druiven worden met de hand geoogst. De wijngaarden bevinden zich in het Uco Valley aan de voet van de Andes, op een hoogte van 1.200 meter boven zeeniveau.
Vanaf het begin zijn onze Gaia-wijnen gemaakt met een Franse subtiliteit en geproduceerd uit 100% biologisch fruit dat groeit op een koele hoogte van 1.200 m.
Deze Malbec "Nouveau" wordt gemaakt volgens de macération carbonique methode, bekend van de Beaujolais Nouveau en de Novello. Toen hebben we pionierswerk verricht en maagdelijk land ontgonnen in het hooggelegen gebied van het Gualtallary-district in Tupungato. GAIA, de Griekse godin van de aarde, is sinds de oprichting van de wijngaard in 1997 de inspiratiebron van de familie Bousquet.
Naam | Domaine Bousquet Gaia Malbec Carbonic (Bio) |
Argentinië | |
Rode Wijn | |
Type | Domaine Bousquet |
Aanbieder | Wijny-Nl |
Bezorgkosten | 6.95 |