Kaiken Aventura Malbec Valle De Canota

Prijs : € 19.95

Argentinië

Rode wijn

Kaiken


Kaiken Aventura Malbec Valle De Canota Ga naar Wijny-nl

voor € 19.95

Bekijk alle informatie en beschikbaarheid bij Wijny-nl.

Drink or hold" James Suckling.

Vegan. So unique. Lovely texture. Creamy, polished tannins and a pretty finish.

De drie wijnen komen van drie verschillende plekken met ieder hun eigen, unieke microklimaat en bodem, die duidelijke verschillen in het karakter van de wijn laten zien.James Suckling - 94 punten (2019)Top100 Value Wines 2021 (#44) - "Kaiken Aventura Valle de Canota, presents unique aromas of cement, blackberry, sweet tobacco and basil follow through to a full body, together with black-olive and dried-flower flavors. Met het ‘Aventura’-project is Kaiken op zoek gegaan naar de ultieme plek in het Andesgebergte om de eigenschappen van deze druif zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen. Subtiele zuren zorgen voor een mooie balans.
De Malbec is de nationale trots van Argentinië. Tonen van rijp rood fruit en sappige rode en zwarte kersen worden omhuld met fluweelzachte tannines en een bijna zoete rijpheid.

Deze wijn laat het intens fruitige, geconcentreerde karakter van de Malbec zien. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende 12 maanden verder op beton. Deze extreme omstandigheden zorgen voor een hoge concentratie aan fruitaroma’s in de wijn, maar dankzij de koude nachten blijft de wijn elegant en fris.
Net als de twee wijnen uit Los Chacayes worden druiven handmatig geoogst, streng geselecteerd en vergist op betonnen vaten. Het klimaat is hier warm en droog, de zandbodem arm aan voedingsstoffen maar rijk aan zout.

In hun zoektocht naar de ultieme terroir voor de Malbec vond Kaiken de Valle de Canota, een vallei aan de voet van de Andes, op zo’n 35 kilometer ten noordoosten van Mendoza.Eigenschappen
Naam Kaiken Aventura Malbec Valle De Canota
Argentinië
Rode Wijn
Type Kaiken
Aanbieder Wijny-Nl
Bezorgkosten 6.95