Bodegas Lan A Mano Rioja

Prijs : € 37.95

Spanje

Rode wijn

Bodegas LAN


Bodegas Lan A Mano Rioja Ga naar Wijny-nl

voor € 37.95

Bekijk alle informatie en beschikbaarheid bij Wijny-nl.

De neus is complex en aantrekkelijk met rijp fruit als pruim, braam en bosbes en hints van kaneel, kruidnagel, koffie en sigarendoosjes.
Heerlijk om de wijn zo te drinken, maar uiteraard ook in combinatie met bijvoorbeeld gegrild vlees, wildgerechten, stoofvlees en oude kaas..

Er kan hierdoor wel wat natuurlijk sediment achterblijven in de fles.
De wijn heeft een intense granaat-rode kleur met helderrode toppen. De wijn wordt ongefilterd gebotteld en kan zo in de fles nog verder ontwikkelen en behoudt zijn subtiele aroma's en smaken het best. De wijn rijpt 7 maanden in nieuwe Frans eiken vaten en daarna nog 6 maanden in nieuwe Russisch eiken vaten. Gedurende dit proces worden de schillen wekelijks geroerd om zoveel mogelijk kleur en tannines aan de wijn toe te voegen, en een voller mondgevoel te verkrijgen.

Gisting vindt plaats in nieuwe Frans eiken vaten. Hierna worden de druiven handmatig geselecteerd zodat alleen de best gerijpte en mooiste druiven in de wijn komen. De druiven worden handmatig geoogst van de 35 en 40 jaar oude druivenranken gelegen in het Viña Lanciano gebied. Deze wijn bestaat voor het grootste deel uit Tempranillo, aangevuld met Mazuelo en Graciano.Eigenschappen
Naam Bodegas Lan A Mano Rioja
Spanje
Rode Wijn
Type Bodegas LAN
Aanbieder Wijny-Nl
Bezorgkosten 6.95