Bekijk alle informatie en beschikbaarheid bij Wijny-nl.
Heerlijke friszoete aanzet met mooie levendige zuren, niet zwaar, sinaasappel, citrus en grapefruit.
Deze wijn vormt een ideale partner bij desserts met vruchten zoals mango en passievrucht, crème brûlée, roomijs, foie gras, milde blauwe kazen en paté met cranberry compote..
Geduld wordt echter beloond, want dit soort wijnen is over het algemeen fenomenaal! En voor degenen die echt lang kunnen wachten: eiswein heeft een heel hoog ouderingspotentieel.
Florale tonen in de neus, gevolgd door vlierbes, honing, mango, passievrucht wat specerijen, abrikoos, mandarijn, sinaasappelschil, galiameloen en citrus. Bovendien duurt de periode van gisting ook veel langer. Door het hoge suikergehalte is het een stuk lastiger om de gisting op gang te brengen dan bij het maken van een droge wijn. Het persen is een zorgvuldig proces, voorzichtig worden de druiven ontdaan van hun gekristalliseerde water en blijft er een heel geconcentreerd, suikerrijk sap over.
Dat moet wel, want een enkel zonnestraaltje kan een druif al laten ontdooien en dat is niet de bedoeling.
De bevroren druiven gaan kort na de oogst de pers in. De oogst vindt altijd ‘s nachts plaats bij ongeveer -7 graden Celsius. Het resultaat? Een delicate, zoete en geconcentreerde wijn! De druiven voor eiswein moeten lang blijven hangen, tot in de winterperiode. Ondanks dat men dacht dat de oogst verloren zou zijn, werd er toch geperst.
Een plotselinge, vroeg intredende winter zorgde ervoor dat de druiven van een wijnboer bevroren aan de stok hingen. Het werd bij toeval in Duitsland ontdekt rond het einde van de 18e eeuw. Eiswein (of icewine) is een bijzonder fenomeen. De druiven werden handmatig geselecteerd en traditioneel gevinifieerd.
Deze bijzondere Purcari 1827 Icewine werd geoogst bij -6 tot -8 graden Celsius.
Naam | Château Purcari Ice Wine De Purcari 375Ml |
Moldavië | |
Dessert Wijn | |
Type | Château Purcari |
Aanbieder | Wijny-Nl |
Bezorgkosten | 6.95 |